- 12 december 2019
- | Bron: Foodprocess
Nieuw onderzoeksgebouw voor de groenten- en aardappelverwerkende industrie
Nieuw onderzoeksgebouw voor de groenten- en aardappelverwerkende industrie Eerstespadesteek VEG-i-TEC in Kortrijk De UGent Campus Kortrijk gaf begin december de aftrap voor de bouw van het nieuwe onderzoeksgebouw VEG-i-TEC, een ‘living lab’ voor de groenten- en aardappelverwerkende industrie. Hier zal industrieel toegepast onderzoek en ontwikkeling plaatsvinden. Dat gebeurt dus niet enkel op laboschaal, zoals gebruikelijk, maar ook op semi-industriële schaal. Het gaat hier om R&D rond de verwerkingsprocessen van groenten en aardappelen enerzijds, en energie- en watermanagement in de agro-voedingsindustrie anderzijds. Zo zal bijvoorbeeld onderzocht worden of de voedingsindustrie gebruik kan maken van water uit rivieren zoals de Leie, om zo de druk op de drinkwatervoorraden te verminderen. Ook de impact van verschillende was- en verwerkingstechnieken zal worden bestudeerd, onder meer om minder water te verbruiken, en om de suikers en het zetmeel die vrijkomen bij het ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.