Duurzaamheid is geen modewoord meer. Ook in de foodservice groeit het besef dat de manier van inkopen, koken en serveren een grote impact heeft op milieu, mens en bedrijfsvoering. Het onlangs gepubliceerde onderzoek FutureFit Foodservice (AP Hogeschool, 2025) werpt een helder licht op wat horeca-, catering- en conveniencebedrijven vandaag al doen.
Tom D'Halluin
Hoofdredacteur
Duurzaamheid in foodservice: waar staan we en waar liggen de kansen?
Het onlangs gepubliceerde onderzoek FutureFit Foodservice (AP Hogeschool, 2025) werpt een helder licht op wat horeca-, catering- en conveniencebedrijven vandaag al doen, waar de grootste impact zit en welke concrete stappen ondernemers kunnen zetten.
Noteer 9 februari 2026 alvast in uw agenda, want dan opent Horecabeurs Bredene voor de 17e maal haar deuren! Tijdens de vierdaagse beurs krijgt u de kans om de laatste nieuwigheden in de horecasector te ontdekken.
Heeft u een bijzonder project afgerond? Viel uw team recent in de prijzen of lanceert u met trots een innovatief product? Met de PMG NewsDesk deelt u uw nieuws rechtstreeks met 430.000 Belgische kmo's.
"Kant-en-klare maaltijden winnen verder terrein in grootkeukens"
In 2025 blaast JAVA Foodservice honderd kaarsjes uit – een mooie aanleiding om bij het bedrijf te polsen naar de belangrijkste trends in de grootkeukensector. Volgens JAVA Foodservice krijgt convenience een steeds prominentere rol.
In onze gezellige Devos & Lemmens-familie draait het eigenlijk maar om één ding: smaakvolle sauzen aanbieden. Om de daad bij het woord te voegen, voegen we met plezier nog een smakelijke telg toe aan die familie. Want hoe meer smaken, hoe meer het smaakt!
Op het Symposium leggen Roger van Damme en Gert Rots uit waarom specialisatie in het onderwijs cruciaal is. Ze tonen hoe het vernieuwde 7de jaar Kok en Patissier sterker werd afgestemd op het werkveld met meer praktijk en ondernemerschap. Tot slot lichten ze toe hoe deze aanpak leerlingen beter voorbereidt op een professionele carrière in de sector.
FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.