- 12 december 2019
- | Bron: Foodprocess
Bio Bakkerij De Trog is eerste CO2-neutrale bakkerij in België
Bio Bakkerij De Trog is eerste CO2-neutrale bakkerij in België Uitstoot van 1.372 ton op drie jaar tijd volledig geneutraliseerd Bio Bakkerij De Trog uit Ieper is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij, het CO2-neutraal label op haar naam te schrijven. “Dit is een concrete vertaling van onze sterk geëngageerde duurzame bedrijfsfilosofie”, klinkt het bij de bedrijfsleiding. Door een zorgvuldig uitgewerkt vergroeningstraject wist de Trog op drie jaar tijd haar CO2-uitstoot van 1.372 ton te neutraliseren. Opmerkelijk, omdat in diezelfde periode het totaal geproduceerde volume steeg met 15%. Om dit doel te bereiken, bracht het bedrijf tal van actiepunten in de praktijk. “De bewustmaking en mobilisatie van alle medewerkers om actief mee te werken aan het realiseren van een groene, CO2-neutrale bedrijfsomgeving vormde het startschot. Het systematisch uitschakelen van computers, elektrische toestellen, verlichting en productielijnen, in combinatie met ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.