- 13 december 2019
- | Bron: Foodprocess
Belgische start-up roostert als eerste koffie op zonne-energie
Belgische start-up roostert als eerste koffie op zonne-energie Doel: 100% CO2-vrije koffieketen tegen 2050 Het roosteren van koffie stoot wereldwijd jaarlijks 15 miljoen ton CO2 uit, het equivalent van 5 miljard liter stookolie. Dat zette RAY & JULES, een start-up nabij Leuven, aan om een technologie te ontwikkelen die koffie roostert op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is drie keer energie-efficiënter dan traditionele branders en garandeert een smaak- en aroma-ontwikkeling van topkwaliteit. Met de unieke, schaalbare en gepatenteerde technologie wil de start-up koffieliefhebbers een milieubewust alternatief bieden. De Belgische ingenieurs van RAY & JULES ontwikkelden een slow-roasting machine rondom de boon. Ze roosteren continu en traag op lage temperatuur, met warme lucht die meerdere keren gerecirculeerd wordt. Daardoor behoudt de koffie zijn artisanale smaak met maar één derde van het energieverbruik van traditionele koffiebranders. Een slimme ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.